Slide background

Hoe werkt Online Scheiden?

Online scheiden begint met het invullen van een vrijblijvende intake. Aan de hand hiervan krijgt de mediator een idee uw situatie (bv. wel of geen minderjarige kinderen, wel of geen koopwoning te verdelen etc.). Indien gewenst volgt een kennismakingsgesprek van circa een half uur. U kiest uw pakket en beslist of u door wilt gaan of niet. Gaat u door dan volgt er net zoals bij een traditionele echtscheidingsmediation, een mediationovereenkomst. Na ondertekening van de mediationovereenkomst en betaling van een voorschot (zie kosten) kan het online scheiden officieel beginnen.

Scheidingsproces: u kunt kiezen uit drie pakketten: basis, plus of totaal. Beide partijen werken samen online met de mediator aan de benodigde afspraken die nodig zijn om te kunnen scheiden. Zo komen in ieder geval de gezamenlijke bezittingen zoals een woning, uw financiĆ«n en uw pensioen aan de orde. Iedere partij ontvangt dezelfde vragenlijst die u samen of apart kunt invullen. De gezamenlijke afspraken leiden tot een echtscheidingsconvenant. Heeft u minderjarige kinderen dan bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Deze wordt ook middels een vragenlijst naast het echtscheidingsconvenant gemaakt. U ontvangt de concepten en alvorens deze definitief worden gemaakt, checkt de mediator of u zich kunt vinden in de concepten en of u precies weet wat u afspreekt en waarvoor u ondertekent. Wilt u extra uitleg of bent u het nog niet helemaal met elkaar eens dan vindt tussentijds overleg plaats via videomeeting. Kies dus het pakket wat bij uw scheiding past.

Alimentatieberekeningen: indien u het samen niet eens kunt worden over de te betalen kinder- en of partneralimentatie of u wilt gewoon zekerheid dat u het juiste bedrag betaalt/ontvangt, dan kunt u door mij een alimentatieberekening volgens de alimentatienormen laten maken. Deze berekening wordt in SplitOnline gemaakt. Dit is een softwareprogramma voor het maken van alimentatieberekeningen. U kunt op het intakeformulier aangeven of u van deze extra optie gebruik wilt maken. Hier zijn extra kosten aan verbonden. 

Advocaat en Rechtbank: voor een echtscheiding is nog steeds de tussenkomst van een advocaat en rechter nodig. Aliento-mediation werkt samen met Thijssen advocatuur in Nijmegen om voor u een zo goed mogelijke dienstverlening en beste prijs te verkrijgen. Thijssen advocatuur zorgt na verificatie van alle gegevens voor de afhandeling van het gezamenlijke verzoekschrift, akte van berusting (verklaring dat je akkoord gaat met de beschikking van de rechtbank) en inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Dan bent u officieel gescheiden. Dit gebeurt ook allemaal online en/of telefonisch.