Slide background

Over Aliento

Aliento-mediation is de naam van mijn mediation-praktijk die ik in 2014 heb opgericht. Aliento is een Spaans woord en betekent adem en aanmoediging. Mijn gedachte achter de naam is dat door mediation partijen "even op adem kunnen komen" en "aangemoedigd" worden om het conflict op te lossen.  

Mijn naam is Petra Schmitz (1972) en gedurende mijn loopbaan heb ik gemerkt dat ik conflicten niet uit de weg ga. Ik probeer juist om samen met partijen tot een gezamenlijke oplossing te komen. Dit bracht mij tot de opleidingen voor conflictbemiddeling en (familie)mediation.

Ik ben een gecertificeerde mediator sinds 204. Hierdoor kan ik deze kwaliteiten professioneel inzetten en aanbieden. Na een intensief traineeship heb ik mij gespecialiseerd in familie mediation. Omdat ik mij verder wilde verdiepen in de financiële en fiscale aspecten heb ik februari 2017 de opleiding voor Financieel Echtscheidingsadviseur (FEA) afgerond. 

Begin 2021 heb ik de opleiding voor arbeidsmediation gevolgd. De verschillende soorten relaties en daarbij de belangen maakt arbeidsmediation toch anders dan echtscheidingsmediation. Erg leerzaam en complementair aan elkaar. 

Tijdens het proces van conflictbemiddeling zorg ik voor structuur en overzicht. Als gespreksleider houd ik de regie en bied partijen inzicht in wat zij het liefst willen en laat ze bewegen naar mogelijke gezamenlijke oplossingen.

Ik luister maar oordeel niet. Ik hou van een open en respectvolle communicatie. Mijn stijl kenmerkt zich dan ook in een rustige, directe doch vriendelijke manier van vragen stellen, praktisch, aandacht voor emoties en toekomstgericht. 

Los moeilijke dingen op als ze nog gemakkelijk zijn. Pak grote dingen aan als ze nog klein zijn.
Tao Te Ching, geschrift van het taoïsme, Chinese filosofie. 

Naast mijn mediation praktijk ben ik jarenlang actief geweest in buurtbemiddeling (bemiddeling tussen buren onderling), was ik bestuurslid van de BeagleClub NL en werkzaam als assistent-duikinstructeur. Op dit moment ben ik woonachtig in Frankrijk en biedt daarom de mediations online aan. Daarnaast heb ik mij verdiept in hoe je kunt scheiding als je in het buitenland woont. 

Wilt u online kennismaken? Dat kan, geheel vrijblijvend.  

Neem contact op

petra moom2

Petra Schmitz
Online familie- en arbeidsmediator